Rapport från gårdagens middag.....

Vi började med att provsmaka årets Blossaglögg-10...
Med en diskret smak av saffran...



Den var verkligen i min smak... Vi dricker nästan alltid glöggen kall...smaken kommer fram bättre då...

Vi fortsatte med en liten förrätt...



Pilgrimsmusslor...försiktigt stekta...mmm..mmm...

Varmrätten...



Bröst av majskyckling...kryddat med sichuanpeppar...lite knaprigt skinn... Mmmm igen  ;o)

Efterrätten...(väldigt ovanligt hos oss)



Fusk-cheesecake med hjortronmylta.
Jisses så gott...och LÄTT att svänga ihop...
Ni skall få receptet för detta kommer att bli en favorit här hemma...

Blanda 200g naturell philadelphiaost med 1/2 dl grekisk youghurt.
Rör i 1/2 tsk vaniljsocker och finrivet skal av en lime.
Bred ett tjockt lager på ett Digestivekex och låt stå nån timme i kylen.
Gör en röra av hjortron och socker och låt den stå i kylen tills du skall servera.
Garnera med citronmeliss eller basilika.

Satsen kommer att räcka till tre kex ikväll också.....inte dumt alls  ;o)


Kommentarer
Postat av: Mia

Åhhhh vad mumsigt!!! Och jag blir alltid så lycklig när jag ser de guldgula hjortronen...Mmmmm...!!!

2010-10-24 @ 11:47:15
URL: http://matmia.blogg.se/
Postat av: Carina

Kär ju gi nu så jag har inte testat glöggen ännu men jag ska, nyfiken på saffranssmaken lite extra!



Men du vilken efterrätt, det snor jag rätt av, absolut!

Kram Carina

2010-10-24 @ 12:04:22
URL: http://skalet2001.blogg.se/
Postat av: ejmis

Mmmmm så gott allt såg ut!

Ha en skön söndag!

2010-10-24 @ 12:35:23
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: Anna ..dansar in

Ja jisses så elegant och gott..jag blir ju bara så sugen..och du den där desserten är ju perfekt..istället för cheesecaken som ju är så väldigt energität..det här måste jag bara prova..



Glöggen ser väldigt tjusig ut..jag tycker väldigt mycket om saffran så det är säkert i min smak med då..:)



Så fint med the house of Walter&Co på bordet..mmm jag trivs hos dig Marba...

2010-10-24 @ 12:50:56
URL: http://filipendula.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Mmmm...det ser gott ut! Tror jag ska försöka mig på fuskcheesen på onsdag, då ska jag ha lite symöte här! :) Pilgrimsmusslor är jag nyfiken på, har aldrig ätit...

Ha en bra söndag!!

2010-10-24 @ 13:03:20
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Ailas

Vilken härlig meny! Hur var det nu... firade ni något speciellt eller var du bara så där snäll ändå? :)



Den där efterrätten vill även jag testa! Så jag kopierar receptet. Frågan är om den skulle fungera även med hallon? Har massor med hallon i frysen, men inga hjortron...



Grått väder här idag, så lugnet dominerar hos mig. Blev lite sent igår, med mat och trevlig samvaro.



Vill önska dig en mysig fortsättning på helgen. Kram och tack för inspirationen!

2010-10-24 @ 14:01:30
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: Anna

Hej!



Det är faktiskt så mycket som min favoritblomma pärlhyacint. Antagligen har han trätt och mixtrat med björngräs. Jag ska höra med honom. Bart är en sån skicklig florist så där lär jag hitta många tips.

Ha en bra söndag

Anna

2010-10-24 @ 18:18:59
URL: http://missaiv.blogg.se/
Postat av: Anna

Ja du det håller jag med dig om , var inte heller riktigt förtjust i svandunet men resten när magnifik.Blev hugrig nu när jag kikar igenom detta inlägg, ser smarrigt ut. Kram

2010-10-24 @ 18:25:58
URL: http://missaiv.blogg.se/
Postat av: soffie

mmm va gott men musslorna hoppar jag över!

tack för receptet älskar alla varianter av cheescakes,

kram

2010-10-24 @ 18:44:22
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Ingrid ♥

Glöggen verkar intressant.

Den ska jag inhandla.

Middagen ser verkligen inbjudande ut.

Kram Ingrid

2010-10-24 @ 19:22:37
URL: http://ingridspotpurri.blogg.se/
Postat av: Synnöve

Är glöggen god kall med menar du?

Jag har ALDRIG provat den kall....

Tänkte värma lite nu.



Vilken smarrig middag ni avnjöt.

Pilgrimsmusslor eller kamskjell som det heter här har jag aldrig smakat. Fast man kommer från ett fiskarsläkte och kustfolk. Får skärpa mig där alltså.



Nu som sagt en kopp varm glögg, pepparkaka och makens sällskap.

Inte fy det heller du.

Kramen....



Ska jag sända dig ylleunderkläder till vintern nu då? hihi.

2010-10-24 @ 19:22:43
URL: http://nabolandet.blogspot.com
Postat av: Synnöve

Är glöggen god kall med menar du?

Jag har ALDRIG provat den kall....

Tänkte värma lite nu.



Vilken smarrig middag ni avnjöt.

Pilgrimsmusslor eller kamskjell som det heter här har jag aldrig smakat. Fast man kommer från ett fiskarsläkte och kustfolk. Får skärpa mig där alltså.



Nu som sagt en kopp varm glögg, pepparkaka och makens sällskap.

Inte fy det heller du.

Kramen....



Ska jag sända dig ylleunderkläder till vintern nu då? hihi.

2010-10-24 @ 19:23:12
URL: http://nabolandet.blogspot.com
Postat av: Ragnvi

Morning! Vete sjutton vad jag tänkte skriva här...kom alldeles av mig inför frestelserna!

Glöggen har jag läst både det ena o det andra om...men själv inte smakat!

Kramen!

Ragnvi

2010-10-25 @ 06:37:52
URL: http://rankans.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Det ska jag testa funkar säkert med björnbär också..

Menyn i övrigt var minsann inte dålig den heller!!

2010-10-25 @ 15:45:46
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Postat av: Inger

det låter supergott,,mmmm,pilgrimsmusslor, aldrig provat,, måste nog det,,,kramen,

2010-10-26 @ 22:41:00
URL: http://ingeremksson.blogg.se/
Postat av: Ninni

Ja kall glögg är gott men den röda klassiska ska drickas varm=)



Mmm vilken meny..I Like

Kramelikram

2010-10-27 @ 20:18:39
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: sweetmama

Oj oj oj vilket mumsigt inlägg. Nu blev till och jag med sugen fast smaklökarna inte är som de ska när man är sjuk. Vad är det för sås under kycklingen?

Cheesecake receptet har jag skrivit upp för det måste provas :o)

2010-10-28 @ 14:07:10
URL: http://sweetmama.blogg.se/
Postat av: Ingmarie

Lätt att svänga ihop????Är du galen kvinna!

Skulle jag börja med att svänga ihop denna kulinariska måltid så skulle jag bli nervös på riktigt!Tur det finns färdig potatisgratäng på Willys....men det måste erkännas att jag önskar bli en bättre kock!För att inte tala om vad andra i hushållet skulle uppskatta detta..Haa!!



Travlig helg på dig!

2010-10-29 @ 08:28:43
URL: http://frujacobsen.blogg.se/
Postat av: Paula

Hej! Konstigt hörru, snålvattnet rinner varje gång jag kommer hit, hihi, vad kan det bero på? Att ni äter ovanligt gott eller att du också passar på att fota vackra matbilder? Säkert en kombination! Känner igen det lilla musselfatet som du lade upp pilgrimsmusslorna på, såna har jag också. Torsk inlindad i parmaskinka, tack för tipset, det hade jag säkert inte tänkt på själv. Söndag middag är nämligen oplanerad, men ingredienserna finns och fisk ska jag ju äta massor nu!

Har halverat ziggen, med resten måste jag få hjälp, i medicinform. Hoppas VC hör av sig kommande vecka så jag får ta tag i det också!

Ha nu en underbar helg, en kisse står nu högst på min önskelista

Kramen

2010-10-29 @ 19:29:49
URL: http://paulaz.se
Postat av: Inger

ja det såg verkligen läckert ut alltihopa...aldrig provat pilgrimsmusslor,,,vågar kanske prova...

kramen,,

2010-10-31 @ 20:01:30
URL: http://ingeremksson.blogg.se/
Postat av: Suss

HJÄLP vad mycket gott, men nu blev jag stressad. Har de redan släppt årets Blossa? Hinner jag???? Måste iväg redan imorgon och kolla. Jag som tänkt ha lite glöggfest framöver. Tack för du visade upp den. Kram

2010-10-31 @ 21:01:58
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Anna ..dansar in

Himmel vad med glögg det dricks här..hick..

2010-11-01 @ 20:48:29
URL: http://filipendula.blogg.se/
Postat av: SANAZ

Gud va gott det ser ut! Och vilken fin presentation varje rätt har!



Va? Finns det glögg med saffran? Det måste testas!

Vi använder saffran dagligen hemma, över 90% av världens all saffran kommer ifrån mitt hemland så trots att det finns typ överallt där är det inget man tröttnar på! :)

2010-11-03 @ 15:28:42
URL: http://sanaz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0