Fiskreceptet......

Jag har fått frågor om hur hälleflundran är tillagad så jag lägger ut en beskrivning här...

3-4 pers
En bit hälleflundra av den tjocka delen...ca 600 gram
Låt den ligga en timma i saltvatten ,1 1/2 dl salt till 1 liter vatten.
Lägg den i smord form, lite peppar på och slå en deciliter vitt vin vid sidan.
150 grader ca 30 minuter...det beror på hur tjock biten är.



En perfekt varm sås till fisk får du om du kokar upp

1 burk creme fraiche med
1 fiskbuljongtärning och
1/2 dl vitt vin....
lite salt o peppar och
rivet limeskal

Superenkelt och jättegott.....

Kommentarer
Postat av: malin larsson

jag älskar julen! :D

2008-12-21 @ 12:35:32
URL: http://mmalinlarsson.blogg.se/
Postat av: vivan

tack för det fina och goda receptet! Jag är en stor älskare av fisk!

Och det här såg smaskens ut!

kram!

2008-12-21 @ 13:23:06
URL: http://vwellermo.blogg.se/
Postat av: Anna

Mmmmm gott..finafisken..härligt..vi ska planera nyår nu ikväll Maggan...kanske blir det fisk..vad vet jag..

2008-12-21 @ 13:38:31
URL: http://filipendula.blogg.se/
Postat av: anne

Mums! det där ska testas vid tillfälle!



Jag har lagt ut en bild på hittekatten nu. :)

Vi har ju en femårig katthona sedan tidigare, och hon var inte imponerad i morse när den lille skuttade ner på golvet. Det blev fräs och yl och hela kitet! Har du råd att dela med dig av?

2008-12-21 @ 17:14:48
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: anne

Dum jag är! Det har du ju redan gjort!

Jag börjar bakifrån när jag svarar på kommentarer...

2008-12-21 @ 17:16:53
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: britten

nmmmmmm gott jag norpar ditt recept...älskar allt som heter fisk...kram

2008-12-21 @ 18:23:10
URL: http://pyrobritt.blogg.se/
Postat av: Inger

ummm låter ljuvligt gott,, vi har ätit lax i skagensås idag,,smakade oxå gott,.,får testa ditt recept,,

Ha en fin 4:e advent..

kramkram

2008-12-21 @ 18:57:33
URL: http://ingeremksson.blogg.se/
Postat av: anne

Så hemskt med er katt! Fy!



Dottern har gett katten hur många namn som helst, men jag ligger lågt i detta, det kan ju finnas en ägare någonstans.

2008-12-21 @ 20:06:56
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Cissi

Det där lät gott! ska spara receptet säger mannen, det är han som lagar fisk i hemmet. Ska jag vara ärlig lagar han väldigt mycket mat i hemmet... :o))

Kram på dig!

/Cissi

2008-12-21 @ 20:20:12
URL: http://cissilina.blogg.se/
Postat av: victor

http://www.thepetitionsite.com/1/besegra-ldrandet-och-ldersrelaterad-sjukdom



Hej skriv gärna under min viktiga petition för att besegra åldrandet, du kan göra skillnad och hjälpa till att rädda gamla människor från lidande,förnedring och ofrivillig död :)

2008-12-21 @ 20:28:46
URL: http://victorbjoerk.blogg.se/
Postat av: jennifer

åh, det låter supergott ju!

2008-12-21 @ 20:41:02
URL: http://jennifermolin.blogg.se/
Postat av: Jenny

Jammi, jammi!

Knycker gärna med mej det tipset...och såsen måste väl gå utmärkt även till lax?

Det äts ganska ofta här hemma...



Har dina katter haft julgransplundring ännu?

Hehe...James fick glädjefnatt i vår gran ikväll...bilder på min blogg!

Kram, Jenny (-:

2008-12-22 @ 02:08:31
URL: http://kottarochsnackor.blogspot.com/
Postat av: Sussie

Ser gott ut fast jag inte är en älskare av kokt fisk...panerad går bra!

Nu ska jag sova

Ha det bäst!!

2008-12-22 @ 02:20:32
URL: http://nattmorsa.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Tassar förbi o önskar dig o familjen en riktigt GOD JUL o GOTT NYTT ÅR*!!



Kramar

2008-12-22 @ 10:53:21
URL: http://uj76.blogspot.com
Postat av: Helena

Kikar in för att önska dig och familjen en härlig jul!

Sköt om dig!

2008-12-22 @ 12:19:43
URL: http://vildaella.blogg.se/
Postat av: kats

Vill passa på och önska en

GOD JUL :)

må så gott

2008-12-22 @ 19:21:17
URL: http://kats.blogg.se/
Postat av: Carina

Nämen det här låter ju som något jag skulle kunna göra, busenkelt verkligen!



Önskar dig en God Jul & Gott Nytt År också såklart när jag är inne här och tasar runt!

Kram Carina

2008-12-23 @ 07:06:46
URL: http://skalet2001.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0