Semestern är slut....

Efter ÅTTA veckors ledigt börjar jag jobba imorgon igen. De första tre veckorna var jag sjukskriven eftersom jag opererade bort halva sköldkörteln... Allt gick bra så jag har verkligen kunnat njuta av sommaren men nu skall det bli riktigt kul att träffa arbetskamraterna igen!

I förrgår hade jag högtidsdag.... Ja...jag fyllde inte år om någon tror det utan det var dags att göra flätor av 80 vitlökar som legat på tork.Fem käcka flätor och en hel skål blev det. Det är samma härliga känsla varje år att stå där och fläta...  :-)

En annan rolig händelse var att vi fick besök av en hel fasanfamilj i trädgården.Mamma pappa och åtta ungar !!! Inte särskilt rädda var dom heller. Först hade dom "jordbad" i jordhögen vi grävt ut för vårt soldäcksbygge och sedan provsmakade dom mina gula hallon.....(det fick dom egentligen inte men jag hade inte hjärta att skrämma iväg dom).Jag hoppas att dom får vara ifred så dom stannar till nästa år.

Nu skall jag gå ut och se hur det går med altanbygget. Det skall bli ett soldäck nedanför altanen och det börjar bli klart för invigning snart. Kanske blev det lite väl stort för jag har redan hört ord som dansbana......hehe.
Bildbevis kommer när det är helt klart....


Dags igen.....

Jaha !!! Då var det dags igen !!!
En ny huggorm har lagt rabarber på den Bäcklundska komposten.
Eller rättare sagt före detta komposten. Mannen tömde högen för ett tag sedan så vi trodde den var "ormsäkrad"... Ack vad vi bedrog oss.Årets variant är en hane.....vackert gråmönstrad och bara hälften så stor som förra årets hona som var brun i färgen. Jag har ingen lust att göra om bravaden med att fånga in och köra iväg men en orm i en låda igen så jag hoppas att årets inneboende är kortvarig. Nu har det gått några ormfria dagar så jag har hoppet kvar :D

Inläggen blir få nu på sommaren. Nätuppkopplingen här på landet är väldigt nyckfullt. Jag skulle lägga upp fler foton men nu går det inte att ladda upp längre..... Hoppas att det går att få iväg detta....


RSS 2.0