Recept....
På begäran kommer här receptet på Halltorps vörtbröd
2 flaskor porter
1 flaska julöl... tillsammans....ca 1 liter
2 paket jäst
100 gram smör
2 dl mörk sirap
1 msk salt
1 msk ingefära
1 msk malda nejlikor
1 msk malt pomeransskal
1 1/2 liter rågsikt
1 1/2 liter bakvetemjöl special (kan behövas lite till)
Smält smöret och värm tillsammans med porter och öl till 37grader.
Häll i bunke över smulad jäst.
Blanda i sirap , salt och kryddorna med mjölet.
Arbeta till en smidig deg och jäs 30 minuter.
Knåda ihop degen och dela i fyra delar. Kavla ut varje del och rulla ihop som en rulltårta.
Lägg fyra limpor bredvid varandra i en långpanna penslad med olja.
Pensla mellan bröden också. Nagga bröden och låt jäsa 30 minuter till.
Att man kavlar degen gör att den höjer sig finare och inte flyter ut....
Grädda i 200 grader ganska långt ner en halvtimma...sänk värmen till 150 grader och låt stå tjugo minuter till.... Man kan skjuta in en plåt under långpannan och lägga folie över om dom ser för bruna ut...
Underbart goda...Lycka till...
Tack för det! Ska jag nog prova nästa helg.
Kram
Cissi
mmm.. det lät gott...
Vad duktig du har varit i veckan,.bakat på lussebullar och rågbröd...mmm.. förstår att det smakar mumsemums....Kramen..
mmm va gott det lät måste jag testa!
tack för det,
ha en goo lussekväll
Jepp Anna dansar in och blir helt makalöst sugen på att baka ett Marba bröd oxå..
Marbavört..mmmm..så får det bli..:)
Så kul med det receptet. Nu får jag baka igen.
Du inspirerade mig till lussebullarna jag länkade till dig.
Kram Ingrid
Jaaa nu tar vi nya tag..en vecka och två dagar..sedan blir det låååångledigt..åtta dagar..för mig :)
Ja men du himmel Henke han verkar vara poppis idag på bloggen :)
trevlig blogg du har kram
Suckar och undrar hur du hinner och orkar...sätter mig en stund nedan och myser med er på Luciavaka :)
Det ska sparas..ha en fin dag, kramen
Ååååå tack snälla för det. Jag har skrivit ut och ska prova till helgen.
Ha en bra dag !
Tack för det!
Ska nog försöka nån dag...
trevlig måndag