Semestern är slut....

Efter ÅTTA veckors ledigt börjar jag jobba imorgon igen. De första tre veckorna var jag sjukskriven eftersom jag opererade bort halva sköldkörteln... Allt gick bra så jag har verkligen kunnat njuta av sommaren men nu skall det bli riktigt kul att träffa arbetskamraterna igen!

I förrgår hade jag högtidsdag.... Ja...jag fyllde inte år om någon tror det utan det var dags att göra flätor av 80 vitlökar som legat på tork.



Fem käcka flätor och en hel skål blev det. Det är samma härliga känsla varje år att stå där och fläta...  :-)

En annan rolig händelse var att vi fick besök av en hel fasanfamilj i trädgården.



Mamma pappa och åtta ungar !!! Inte särskilt rädda var dom heller. Först hade dom "jordbad" i jordhögen vi grävt ut för vårt soldäcksbygge och sedan provsmakade dom mina gula hallon.....(det fick dom egentligen inte men jag hade inte hjärta att skrämma iväg dom).



Jag hoppas att dom får vara ifred så dom stannar till nästa år.

Nu skall jag gå ut och se hur det går med altanbygget. Det skall bli ett soldäck nedanför altanen och det börjar bli klart för invigning snart. Kanske blev det lite väl stort för jag har redan hört ord som dansbana......hehe.
Bildbevis kommer när det är helt klart....


Kommentarer
Postat av: Anna susar in

Åh..ja här är det oxå slut..men men det blir säkert skoj att börja jobba ..alltså det är ju rena Provence hos dig..så härligt välväxta o goda de ser ut. Jag förstår din lycka helt o fullt. Himmel Marba är det inte ormar så är det fåglar..åtta ungar..så coolt. Nja några hallon får du allt offra då.:) här har vi blott röda hallon i kolossala mängder..så idag har vi syltat Ada o jag..så ordentliga vi är va..hi hi .. Det har varit en lite konstig sommar så här långt..men jag känner mig ganska nöjd o har lyckats hitta solen vart jag än dragit fram.. I fredags picnicade vi i Vaxholm med fyllda baguetter o vinofino

2012-07-29 @ 19:56:35
URL: http://filipendula.blogg.se/
Postat av: Anna susar in

Jag tror nog du är lika stollig :) hi hi..du nu har vi gjort n alternativ pizza typ Ernst men godare..mjuk pizzabotten på jäst..olivolja från La maisson lite fetaost..bakas..toppas sedan etterpå med ananas Parma finskuren sallat o rödlök samt söta goda tomater..himmelskt gott..

2012-07-30 @ 19:36:33
URL: http://filipendula.blogg.se/
Postat av: Mia

Men kära nån! Operation på semestern (men du får väl ta ut de dagarna sen?) och så det som var betydligt trevligare, fasanerna! Vilket härligt besök L

Kram på dig, fina du!

2012-08-04 @ 19:36:53
URL: http://matmia.blogg.se/
Postat av: Nilla

Ja det är slut här också, har redan jobbat fyra nattpass. Känns liiite surt. Hoppas att du mår bättre efter din operation och sjukskrivning. Ha en fortsatt skön sommar, även om du ska jobba nu.

Kram

2012-08-04 @ 22:10:54
URL: http://nillasdagar.blogspot.com
Postat av: Anna ..tassar in..

Stjärnfall o 36 grader..en underbar kombination så härligt det låter..det måste vara mer än gott att sitta där med ett glas vin i handen. Det ska va gött o leva Marba..det måste man se till. Du är en fena på det...fena..så passande :)



Ja jag övar på det heeeeela tiden o lyckas ganska bra jag med..praktiserar flitigt på lyckliga stunder..:)



Simma lugnt..

2012-08-14 @ 19:19:29
URL: http://filipendula.blogg.se/
Postat av: ingrid

Gud ske lov!!! Ormusslingen har halkat ner ett snäpp! Tacka vet jag vitlök och fasaner!

2012-08-15 @ 18:27:45
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Postat av: Anna susar in

Vilken ljuvlig kväll...sitter här o sms:ar min bror som är i Provence..och blir lite sjuk sv längtan. Men vinet i glaset är gott o franskt så det kompenserar..jag tror o känner att du njuter med.

2012-08-17 @ 18:43:20
URL: http://filipendula.blogg.se/
Postat av: Anna tittar in..

Jag älskar kålpudding..har faktiskt käkatcdet idag..med lingon..hemkokta..mums...jag himmel o plättar vad man har det bra..

2012-08-27 @ 20:53:57
URL: http://filipendula.blogg.se
Postat av: Anna ..tassar in..

Aha så du är oxå förkyld..jag sitter här o hostar nyser o fryser..inget skoj alls..men men vi repar oss snart..krya på sig kram från Annapanna

2012-09-09 @ 18:06:54
URL: http://filipendula.blogg.se
Postat av: Anna ..tassar in..

Hemma efter en rackarrökans powerwalk..nu j-klar är jag på G :)

2012-09-16 @ 18:52:27
URL: http://filipendula.blogg.se
Postat av: soffie

hoppas du har det bra i höstrusket:)

2012-09-16 @ 20:14:23
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Anna ..smyger in..

Marba jag blir varm i hjärtat av att du läser lilla mig..mmmm så är det bara..du är en bloggsyster jag har närmast hjärtat.

Hmmmm..jobbigt med A:s far....sånt är ju livet..det är något vi alla måste ta oss igenom..jag hoppas du känner min medkänsla.

Shit men ny apartment..jaaaaaa jag håller alla tummar alltid o jämt för dig min goaste Götlaborska..kram på sig från Anna som just lagat en trerätters med galet mycket kärlek i .. :)

2012-09-29 @ 18:55:37
URL: http://filipendula.blogg.se
Postat av: Inger

Vilka fina bilder du har här,,
vitlöken icke att förakta,,jag har satt ner nu igen. Hoppas att det blir bättre skörd nästa sommar.
ha det gott i oktoberrusket..kramen.

2012-10-03 @ 18:55:06
URL: http://IngerEmksson.blogg.se
Postat av: Inger

Jag var inne på ditt första inlägg 2007, och himmel och hans moster vilken söt kissemisseunge du hade där..du började i samma veva som jag...som många andra oxå av oss..

2012-10-03 @ 18:58:00
URL: http://IngerEmksson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0